Šī ir oriģināla un vienkārši pagatavojama recepte, ko dēvēju par kartupeļu “picu” pannā. Tās pagatavošana ir pavisam viegla, un pildījumu var izvēlēties pēc savas gaumes – gan dārzeņus, gan gaļu.
Ja vēlaties, pamatnei papildus kartupeļiem un olām var pievienot ēdamkaroti skābā krējuma un nedaudz miltu. Es piedāvāju visvienkāršāko versiju, izmantojot sastāvdaļas, kas parasti jau ir mājās. Cepot rīvētus kartupeļus, tie iegūst zeltainu, kraukšķīgu garoziņu, kas lieliski kontrastē ar mīksto un maigo vidu. Šī tekstūru kombinācija padara ēdienu īpaši baudāmu.
Lasi arī: Kāpēc patiesībā japāņi mazgājas vakarā – noskaidroju iemeslu un arī pats pieņēmu šo paradumu
Cepšanas procesā kartupeļi sāk karamelizēties, izceļot to dabisko saldumu un piešķirot bagātīgu un intensīvu garšu. Šis process arī rada umami garšu, kas cilvēkiem ir īpaši patīkama.
Rīvēti kartupeļi ir ļoti pielāgojami un labi sader ar dažādiem garšvielām un piedevām – no sāls, pipariem un ķiplokiem līdz pat dažādiem zaļumiem, sieram vai speķim. Tas nozīmē, ka tos var viegli pielāgot dažādām gaumēm un ēdienreizēm.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai
Kartupeļus nomizojam, jau nomizoto kartupeļu kopējais svars ir aptuveni 500 g, pamatne aptuveni 1,5 cm bieza, kartupeļu daudzumu pēc vēlēšanās var samazināt.
Kartupeļus sarīvējam uz rupjās rīves, es nespiežu šķidrumu, uzreiz pievienoju sāli pēc garšas, un pēc vēlēšanās pievienoju iecienītākās garšvielas.
Pievienojiet 2 olas un labi samaisiet.
Tad seko interesantākasi un smalkākais solis, ko vajag izpildīt ļoti precīzi
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži
- 5 augi, kurus vajadzētu apgriezt novembrī, pirms nav par vēlu
- Labi zināmais žurnālists Streips pārsteigts par savas pensijas apmēru
- 7 viltīgi veidi, kā peles iekļūst jūsu mājā, un kā tās apturēt
- Sākot ar 6. novembri trīs zodiaka zīmēm atnāks ilgi gaidītais panākumu laiks
- Kādreiz biju rīdziniece, tomēr dzīve piespieda pārcelties uz sen aizmirstu Latvijas ciematiņu: ”Grūti par to runāt”











